مراسم معرفی برترین های پژوهش های فرهنگی

 

انوار» پژوهشگر برتر سال 93/ جنتی: حضور مردم در تشییع پاشایی تحلیل فرهنگی شود

وزیر ارشاد با اشاره به مراسم تشییع مرتضی پاشایی و حضور کثیر مردم در تالار وحدت و بهشت زهرا گفت: این موضوع باید از جهت فرهنگی تحلیل شود.
 
خبرگزاری فارس: «انوار» پژوهشگر برتر سال 93/ جنتی: حضور مردم در تشییع پاشایی تحلیل فرهنگی شود

 

 


به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس،‌ مراسم معرفی برترین‌های پژوهش‌های فرهنگی صبح امروز با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اعتدال، سید مصطفی میرسلیم وزیر ارشاد دولت سازندگی و احمد مسجدجامعی وزیر ارشاد دولت اصلاحات در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

* جنتی: شبکه ملی نخبگان از کارهای واجب و ضروری است که متاسفانه از آن غفلت کرده‌ایم

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم به انجام امور کاربردی از سوی پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: شبکه ملی نخبگان از کارهای واجب و ضروری است که متاسفانه از ان غفلت کرده‌ایم.

جنتی به رصد فرهنگی اشاره کرد و متذکر شد: کارهایی مانند رصد فرهنگی که اخیرا شروع شده است و پروژه‌های دیگری که در این حوزه در حال انجام است، کارهای عموما پراکنده‌ای است و باید جایی سامان پیدا کند و به طور مرتب مجموعه تحولات فرهنگی و هنری کشور رصد، تحلیل و برنامه‌ریزی شود. ما باید بدانیم که چرا مثلا در اوایل انقلاب در یک سال نزدیک 83 میلیون نفر به سینما می‌روند ولی به تدریج این روند کاهش پیدا می‌کند و یا در حوزه‌های کتابخوانی و کتاب باید وضعیت کنونی تحلیل شود که چرا این گونه است؟

وی تشییع جنازه مرحوم مرتضی پاشایی را هم پدیده‌ای بسیار مهم و از جهت فرهنگی قابل تحلیل دانست و گفت: اینکه برای یک خواننده پاپ که 30 سال هم بیشتر نداشت این همه کثرت جمعیت را در بهشت زهرا و تالاروحدت شاهد بودیم باید تحلیل شود، این پدیده برای خیلی‌ها غافلگیرکننده بود چرا که از ظهر تا شب روز تشییع جنازه، موفق نمی‌شوند جنازه ایشان را دفن کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وظایف پژوهشگاه اشاره کرد و ادامه داد: نیاز است که پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به عنوان پشتوانه پژوهشی وزارت ارشاد، توجه بیشتری به مسائل کاربردی کند چون ما در وزارت ارشاد آنقدر سرگرم مسائل اجرایی هستیم که اساسا فرصت فکر کردن به مسائل اصلی را که اتفاقا جزو وظایف‌مان نیز هست، نداریم.

* جوادی یگانه: راه اندازی شبکه ملی نخبگان برای شناسایی افراد در تمام نقاط کشور

محمدرضا جوادی یگانه رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در این مراسم با اشاره به فوت پاشایی و حواشی مربوط به وی گفت: این پدیده خود تعجب برانگیز بود اما تفسیرها تعجب برانگیزتر است.

رییس پژوهشگاه فرهنک و ارتباطات گفت: دهه جدید دهه اجتماعی و فرهنگی است  لذا ضرورت پژوهش‌های فرهنگی  بیشتر احساس می شود.

وی  به کمرنگ بودن جایگاه پژوهش فرهنگی در قیاس با پژوهش فنی اشاره کرد و افزود: نهضت دسترسی به فرهنگ، لزوم احیای  جشنواره های پژوهش فرهنگی سال، بارزسازی مرجعیت وزارت ارشاد در پژوهشهای فرهنگی کشور  از برنامه هاست.

جوادی یگانه در ادامه به راه اندازی شبکه ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: این شبکه سامان می‌یابد به گونه ای که هرکس در هرجای ایران کار می‌کند شناسایی شود.

وی با تاکید بر لزوم ساماندهی به پژوهش‌های عظیمی که در حوزه فرهنگی در وزارت ارشاد صورت می‌گیرد، ابراز امیدواری کرد شورای پژوهشی وزارت ارشاد زیر نظر وزیر ارشاد تشکیل شود و در همین رابطه گفت: ما ساختار پیشنهادی‌‌مان را هم ارائه کرده‌ایم که نیازمند موافقت وزیر ارشاد و هیات امنای پژوهشگاه است.

این مقام مسئول یکی از مهم‌ترین کارهای پژوهشگاه متبوعش را انجام طرح‌های ملی خواند و گفت: در سال‌های اخیر چندان شاهد انجام طرح‌های ملی نبوده‌ایم اما ما در چند ماه اخیر پژوهش‌های بخشی و کارکردی را در دست اقدام قرار داده‌ایم اما اصلی‌ترین کارهایی که در وزارت ارشاد انجام می‌شد، طرح سنجش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان بود که دو دوره آن انجام شد.

به گفته رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، طرح ملی سنجش ذائقه موسیقی به سفارش مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح ملی کتابخوانی و شبکه ملی نخبگان، از دیگر طرح‌هایی بود که  در این پژوهشگاه در دست انجام است.

* حجتی: در شرایطی هستم که احساس می‌کنم نباید کاری کنم

در این مراسم از حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر حجتی (قرآن پژوه) و مهندس مصطفی میرسلیم به عنوان پیشکسوت و فعال فرهنگی تجلیل شدند.

حجت الاسلام حجتی در این مراسم گفت: از این تقدیرها از من بسیار شده است الان در شرایطی هستم که احساس می‌کنم نباید کاری کنم، نه چشمم و نه مزاجم یاری نمی‌کند.

کارهای تحقیقاتی انجام دادم  ده سال در ارشاد بودم مشغول تهیه نسخه های عربی ایران بودم که یک جلد  از ٤ جلد در کتابخانه ملی گم شد. الان در دانشگاه ازاد علامه و الهیات تدریس کمی دارم  تقریبا خانه نشین شده ام.

* میرسلیم: تقدیر از مجموعه‌های فعالیت‌های فرهنگی تقدیر از یک روحیه است

مصطفی میرسلیم هم در این مراسم گفت: تقدیر از مجموعه‌های فعالیت‌های فرهنگی تقدیر از یک روحیه است، روحیه‌ای که در دوره‌‌ای بر ما حاکم بود.

میرسلیم گفت: یقینا هر قشر از جامعه در شکل دادن به جامعه خود مسئولیت دارند. اگر نسلی معتقد به برتری فرهنگی خود باشد، در جهت انتقال آن به نسل‌های بعدی می‌کوشد. البته موفقیت هر نسل در این انتقال در گرو پذیرش نسل‌های بعدی است اما هر نسل در اختیار خودش است که این کار را بکند یا نکند.

وی ادامه داد: مستبدان روزگار همواره در صدد تضعیف انتقال میراث فرهنگی به نسل‌های بعدی بوده‌اند و می‌خواهند تفکر و تعقل را به اسارت غل و زنجیر درآورند یعنی آدم را از اسارت انسانی خود تهی کنند. امروزه پیاده‌سوار نظام اهریمنی استکبار با دستاویز قرار دادن هر آوا و نوایی، کمند خود را برای به دام انداختن نسل جدید پرتاب کرده‌ است. نظارت فرهنگی یعنی هوشیاری عمومی نسبت به تله‌گذاری‌ها در این راه. موفقیت‌ها آنگاه حاصل می‌شود که هر نسل بداند که کیست و چه می‌داند.

* مسجد جامعی: ارشاد در امر پژوهش  جریان آفرین بوده است

احمد مسجدجامعی نیز در این مراسم با بیان اینکه اولین بار که روز پژوهش در تقویم گنجانده شد، بحث پژوهش‌های فرهنگی بیشتر مورد توجه قرار گرفت و به دنبال آن یک آسیب‌شناسی از وضعیت پژوهشی در آن زمان در همین ساختمان پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شدف گفت: آن زمان طرحی برای گسترش پژوهش‌های فرهنگی در فضاهای دانشگاهی ارائه شده بود و همین ما را به سمت تاسیس مرکزی به عنوان کتابخانه و مرکز اسنادپژوهشی سوق داد و زنده‌یاد عباس حری مسئولیت آن را بر عهده گرفت. در همین راستا برای اولین بار نمایه‌ای برای این قبیل پژوهش‌ها شکل گرفت.

مسجدجامعی گفت: فکر می‌کنم در اولین  سال این جشنواره پژوهشی حدود دو یا سه هزار پژوهش ارسال شد که البته حدود 70 پژوهش انتخاب شد اما از آنها نمایه‌نویسی شد و بعد از آن، نامه پژوهش، منتشر شد. مشکلی که ما در حوزه پژوهش‌های دین داشتیم، این بود که چندان غنی نبودند. ما تلاش کردیم این پژوهش‌ها از غنای لازم برخوردار شوند و بعد هم که آقای طارمی به مجموعه اضافه شد، مقدمات تشکیل اولین کنگره دین‌پژوهان شکل گرفت.

مسجدجامعی گفت: در آن زمان بحث انحلال معاونت پژوهشی مطرح بود ولی با تدبیری که در وزارت ارشاد صورت گرفت، نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه شورای فرهنگ عمومی و بعد از آن پژوهشگان فرهنگ، هنر و ارتباطات راه‌اندازی شد. ارشاد در امر پژوهش  جریان آفرین بوده است؛ همان سالهای اول به دلیل وجود جشنواره خوارزمی بر برگزاری پژوهش سال ایراد می‌گرفتند و می‌گفتند جشنواره خوارزمی هست، اما مدتها طول کشید که حوزه پژوهش های فرهنگی از جایگاهی برخوردار شود. همان سال آیت الله هاشمی با آمدن خود و ایراد سخنرانی هویت ویژه‌ای به پژوهش داد.

وی افزود: نخستین بار بحث پژوهش در برنامه سوم توسعه با مصادیق مشخص گنجانده شد و سه پژوهش ملی با حمایت آقای جنتی شکل گرفت.

به گفته این عضو شورای شهر، مساله دیگر کمیت‌زدگی است؛ گاهی در شناسنامه علمی یک استاد، ما صدها عنوان مقاله می‌بینیم و در شرایطی که تدوین یک مقاله، بحث‌های علمی بسیار مفصلی دارد، واقعا این سئوال برایمان پیش می‌آید که چطور ممکن است کسی چنین کارنامه‌ای داشته باشد؟ بحث‌هایی هم در جایزه کتاب سال بود، به خصوص در حوزه آثار ترجمه و مطابقت با متن و وفاداری به اصل کتاب که ما شاهد بودیم سرقت‌های علمی در این خصوص صورت می‌گیرد.

در این مراسم برترین‌های پژوهش به شرح ذیل معرفی شدند:

1-دکتر محمدرضا حمزه‌ای برای تدوین و تالیف شتهنامه کردی

2-صدیقه رمضانخانی برای تدوین فرهنگ عامه شهر یزد

3-سیده راضیه یاسینی برای تدوین پوشش و منش زنان در نقاشی و ادبیات ایران

* شایسته تقدیر: فرهنگ مردم استان مرکزی پژوهشگر: غلامعلی ولاشجردی فراهانی

* پژوهشگران برتر

همچنین عبدالله انوار به عنوان پژوهشگر برتر ارشاد در سال 93 معرفی شد. نادره جلالی و سعید نوریان مشترکلا دوم و سعید فلاح‌فر هم سوم شدند. نظام بهرامی کمیل هم به عنوان شایسته تقدیر معرفی شد.
 - See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13931007000402#sthash.HfLHGUDi.dpuf



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : دو شنبه 8 دی 1393برچسب:, | 9:1 قبل از ظهر | نویسنده : محمّدامین کیالها |